برادن چیست و چه کاربردی دارد؟

مقیاس برادن خطر آسیب فشار را از طریق یک توالی ارزیابی و محاسبه یک امتیاز عددی برای تعیین ریسک کمیت می‌کند. محاسبات ریسک بعدی را می توان در تاریخ های بعدی برای ارزیابی مجدد ریسک و تعیین نیازهای موقعیت یابی تعیین کرد.

این فرآیند همچنین یک ابزار عالی برای هدایت برنامه مراقبت و کمک به اسناد قابل دفاع برای جلوگیری از دعوی قضایی است. با این حال، علیرغم اینکه این ابزار مفیدی است، باید برای حمایت از قضاوت بالینی شما استفاده شود و جایگزین آن نشود. بیایید به ارزیابی و امتیازدهی مقیاس برادن نگاهی عمیق بیندازیم.

نحوه استفاده از امتیاز مقیاس برادن: تفکیک محدوده و نمودار

مقیاس برادن از شش عامل زیر در توالی ارزیابی خود استفاده می کند:

  1. ادراک حسی - ارزیابی توانایی پاسخگویی معنادار به ناراحتی مربوط به فشار: چهار امتیاز از کاملاً محدود (1 امتیاز) تا بدون نقص (4 امتیاز) وجود دارد. بیماران با از دست دادن حس محافظتی نمی توانند تعیین کنند که چه زمانی باید خودشان را حرکت دهند تا از آسیب فشاری جلوگیری کنند. این همچنین در مورد بیماران بدحال که هوشیاری لازم برای احساس ناراحتی را ندارند صدق می کند.
  2. رطوبت - میزان قرار گرفتن پوست در معرض رطوبت را ارزیابی کنید: چهار امتیاز از رطوبت دائم (1 امتیاز) تا به ندرت مرطوب (4 امتیاز) وجود دارد. رطوبت به طور بالقوه می تواند اپیدرم را خیس یا برهنه کند و لایه های پوست را در معرض خطر بیشتری برای آسیب قرار دهد.
  3. فعالیت - میزان تحرک فیزیکی را ارزیابی کنید. چهار سطح از ناشتا (1 امتیاز) تا پیاده روی مکرر (4 امتیاز) وجود دارد. در نظر گرفتن بیماران در حال حمل و نقل نیز مهم است. چه مدت فرد روی صندلی می ماند تا به قرار پزشک برود؟ آیا دیالیز یا مراقبت از زخم شامل می شود؟ کار کردن در سراسر مراقبت از یک عامل خطر "خارج از چشم" جلوگیری می کند.
  4. تحرک - توانایی تغییر و کنترل وضعیت بدن را ارزیابی کنید. چهار نقطه بالقوه از کاملاً بی حرکت (1 امتیاز) تا بدون محدودیت (4 امتیاز) وجود دارد. این احتمالاً بزرگترین شاخص خطر آسیب فشار است. بیمارانی که قادر به قرار گرفتن در موقعیت خود نیستند برای اصلاح این خطر به کمک نیاز دارند یا ممکن است آسیب قابل اجتناب رخ دهد. 
  5. تغذیه - الگوی معمول مصرف غذا را ارزیابی کنید. این شامل امتیازدهی به منابع تغذیه NPO، IV و TPN است. امتیازات از خیلی ضعیف (1 امتیاز) تا عالی (4 امتیاز) متغیر است. تغذیه یکی از نادیده گرفته ترین و کم ارزش ترین جنبه های خطر آسیب فشار است.
  6. اصطکاک و برش - با حرکت دادن بیمار، خطر اصطکاک و برش را ارزیابی کنید. اصطکاک ممکن است باعث ایجاد زخم‌هایی با ضخامت جزئی شود، در حالی که برش باعث زخم‌های ضخیم کامل با حاشیه‌های زخم ناهموار و همچنین تخریب و تونل‌زدایی بالقوه می‌شود.

امتیازدهی مقیاس برادن

محدوده امتیاز ریسک خفیف: 15-18

محدوده امتیاز ریسک متوسط: 13-14

محدوده امتیاز ریسک بالا: 10-12

محدوده امتیاز ریسک شدید