باورهای غلط بیشماری در رابطه با دیابت وجود دارد. فردی که به تازگی مبتلا به این بیماری تشخیص داده شده است ممکن است به طور کامل متوجه نشود که چه نوع دیابتی دارد و ممکن است در مورد آنچه که باید انتظار داشته باشد نامشخص باشد. متأسفانه، باورهای نادرست در مورد این بیماری می تواند باعث انگ بیشتر و سوء تفاهم در مورد نحوه مدیریت آن شود.
دیابت می تواند قابل کنترل باشد و اگر فردی با تیم مراقبت های بهداشتی خود کار کند و بتواند یاد بگیرد که چگونه مهارت های سالم را در زندگی روزمره خود به کار گیرد، اغلب نیازی به یک ناتوانی اساسی ندارد. تغییرات کوچک و ضروری می تواند سطح قند خون را در محدوده سالم تری نگه دارد و تفاوت بزرگی ایجاد کند.
برای درک بهتر این بیماری، مهم است که افسانه های رایج مرتبط با دیابت را رد کنیم.
واقعیت: بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، دیابت بیش از 37 میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار می دهد و هشتمین علت مرگ و میر در این کشور است. خطر حمله قلبی در افراد مبتلا به دیابت تقریباً دو برابر می شود . خبر خوب این است که اقدامات موثر مدیریت دیابت می تواند به کاهش خطر عوارض کمک کند.
واقعیت: رژیم غذایی پر کالری، از هر منبعی، می تواند منجر به افزایش وزن شود که یکی از عوامل خطر مرتبط با دیابت است. با این حال، بسیاری از عوامل خطر دیگر مانند ژنتیک و سن فرد با این بیماری مرتبط هستند. تحقیقاتی وجود دارد که مصرف نوشیدنی های شیرین را با دیابت مرتبط می کند. CDC توصیه می کند مصرف نوشیدنی هایی مانند نوشابه معمولی، میوه پانچ و نوشیدنی های انرژی زا/ورزشی/میوه را برای کمک به جلوگیری از شروع دیابت محدود کنید
واقعیت: کلینیک خانه سلامت پیشنهاد می کند یک برنامه غذایی سالم ایجاد کنید که شامل کربوهیدرات های سالم تر، غذاهای غنی از فیبر، ماهی های سالم برای قلب و چربی های خوب باشد. غذاهایی که باید مصرف آنها را کاهش داد یا از آنها اجتناب کرد، شامل آنهایی است که حاوی چربی های اشباع شده، چربی های ترانس، کلسترول و سدیم هستند. کاهش تعداد غذاهای فرآوری شده برای غذاهای کامل (کمتر فرآوری شده) اولین قدم خوب است.
حقیقت: غذاهای نشاسته ای نوعی کربوهیدرات به همراه قند و فیبر هستند که منبع انرژی بدن را تامین می کنند. هر فردی در بدن خود به مقداری کربوهیدرات نیاز دارد. نگه داشتن سطح گلوکز خون در محدوده ایمن شامل دانستن میزان غذای سالم برای خوردن است. برای افراد مبتلا به دیابت، انجمن دیابت آمریکا استفاده از روش بشقاب دیابت را توصیه می کند که شامل یک چهارم (25٪) غذاهای کربوهیدرات، یک چهارم (25٪) غذاهای پروتئینی و یک دوم (50٪) سبزیجات غیر نشاسته ای است. همراه با یک لیوان آب یا نوشیدنی بدون کالری.
حقیقت: فشار خون بالا عامل اصلی بیماری قلبی است . افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض فشار خون بالا هستند، بنابراین کاهش مصرف سدیم مفید است. سدیم در رژیم غذایی فقط به مقدار کم برای سالم ماندن مورد نیاز است. دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها توصیه می کند که هر روز بیش از 2300 میلی گرم (یک قاشق چای خوری) سدیم مصرف نکنید. غذاهای حاوی سطوح بالای سدیم عبارتند از سوپ کنسرو شده، گوشت های سرد، چاشنی ها و سبزیجات کنسرو شده.
واقعیت: به گفته Joslin Diabetes ، افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2 تشخیص داده می شوند، می توانند با تغییر شیوه زندگی، سطح گلوکز خون را به محدوده سالم برگردانند، اما سلول های بتا و عوامل ژنتیکی بدن همیشه ثابت می مانند. غذاهایی که ادعا میکنند دیابت را درمان میکنند مانند سرکه سیب، دارچین، زردچوبه و غیره ممکن است فواید سلامتی را به بدن اضافه کنند، اما نمیتوانند این بیماری را درمان کنند. مراقب هر چیزی باشید که ادعا می کند یک راه حل سریع است. اگر خیلی خوب به نظر می رسد که درست باشد، احتمالاً همینطور است.
مهم است به خاطر داشته باشید که ابتلا به دیابت به معنای کاهش کیفیت زندگی فرد نیست. اگر شما یا یکی از عزیزانتان دیابت دارید، برای لذت بردن از غذاهای سالم تلاش کنید و فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود بگنجانید. برای کمک به برنامه ریزی وعده های غذایی و درک آنچه برای کنترل سطح گلوکز خون لازم است، با یک متخصص تغذیه یا مربی دیابت در بیمارستان محلی خود مشورت کنید.